Doomkerke - 't haantje
Doomkerke, een officieële parochie van de gemeente Ruiselede 't haantje

Vlaamse Landmaatschappij "Biscopveld"

Op 10 juli 2009 is het natuurinrichtingsproject Biscopveld ingesteld. Dat betekent dat de Vlaamse overheid de komende jaren de natuur in uw omgeving gaat beschermen en ontwikkelen.

Het landschap en de natuur in het Biscopveld zijn immers bijzonder: uitgestrekte bossen afgewisseld met kasteelparken, imposante dreven, unieke heiderestanten en heischrale graslanden, vijvers en beekvalleien. Bij heide denkt u misschien eerder aan de Kempen dan aan uw eigen streek… maar toch komt hier nog heide voor die elders in Vlaanderen zeldzaam is. Over enkele jaren zullen aannemers werken uitvoeren om de natuur hier een duwtje in de rug te geven. Maar voor we zover zijn, staat er nog heel wat overleg op het programma met mensen die dit mooie stukje West - Vlaanderen kennen en koesteren.
Aangezien wij Doomkerkenaren met Sint-Pietersveld en achterliggende weiden van de Brandstraat en Bruggesteenweg ( ttz. van aan cafè “ De Radio tot even voorbij “Het Kamphuis”) deels in het project liggen besteden we er de nodige aandacht aan.
Krant 1 april 2010 (PDF 857 kB)

Contactpersoon  Vlaamse Landmaatschappij, NV burgerlijke vennootschap met handelsvorm,
AdresGulden Vlieslaan 72, 1060 Brussel,
Websitehttp://www.vlm.be
Tel0236.506.6
EmailVerstuur een email

Terug naar vorige pagina