Doomkerke - 't haantje
Doomkerke, een officieële parochie van de gemeente Ruiselede 't haantje

Welcome to my garden - Ray

Welcome To My Garden is bedoeld voor wandelaars en fietsers die aan het eind van de dag een kampeerplek op hun pad nodig hebben. Locatie: 500 meter van GR129

 

Sedert 1 juli 2020 staat Ray Clincke op de website van www.welcometomygarden.org. Dit is een netwerk van burgers die gratis bivakplaatsen in hun tuin aanbieden aan trage reizigers. De kampeerplekken mogen enkel aan wandelaars of fietsers worden aangeboden.

 

Ray Clincke citeert:

Gratis bestaat ook nog: Welkom in mijn tuin!

Bij ons kunnen ze kiezen om hun tent op te slaan in een kleine open weide naast de koeien of in een bosje. We bieden ze gratis drinkbaar water en elektriciteit aan. Bij koude temperaturen kunnen ze ook hout ontvangen en een vuurschaal gebruiken. Als we thuis zijn, verwelkom ik ze heel even en trakteer ik met een pintje of frisdrankje. Anderzijds hebben we weinig contact met onze bezoekers, zeker in de voorbije coronaperiode. Maar dit is een geweldige kans om andere mensen te ontmoeten en naar hun verhaal te luisteren.

In 2020 hadden we zo’n 55 bezoekers. Ze moeten respect hebben voor de natuur, mogen geen vuilnis achterlaten en voor geen geluidsoverlast zorgen. Buiten 3 Engelse meisjes, waren het allemaal Vlamingen die de GR129 wandelen. Op een avond hadden we 3 groepjes samen. Er kunnen dan ook minstens 5 tenten staan. Deze langeafstandswandelroute gaat van Brugge tot de Ardennen. De eerste etappe is dan ook Brugge-Doomkerke, zo’n 33 km. Deze route passeert op ongeveer 500 meter van ons huis. Vandaar dat we wellicht betrekkelijk veel mensen mochten ontvangen.

Met Vershoek/Brasserie De Radio op zo’n 200 meter en bakkerij Bart & Mieke op 600 meter hebben ze 7 dagen op 7 de mogelijkheid om hun mondvoorraad aan te vullen.

Velen zijn aangenaam verrast door onze mooie streek: met De Gulke Putten en de Predikherenbossen die deel uitmaken van het Landschapspark Bulskampveld bevinden we ons in een bosrijke omgeving met open wastinelandschappen waar Galloway-runderen grazen en talrijke libellensoorten aan de vijvers te bewonderen zijn.

Welcome to my garden, Ray, januari 2021.

Contactpersoon Ray Clincke
Websitehttps://welcometomygarden.org/explore/garden/UPZJhA9SSEWnPT70Nbm6Ua5Yc132

Terug naar vorige pagina