Doomkerke - 't haantje
Doomkerke, een officieële parochie van de gemeente Ruiselede 't haantje

Sylvia Konior op de Canvascollectie 2010

Sylvia Konior is een vrouw van 38, gehuwd en moeder van 4 kinderen. Sinds 2007 studente aan de Stedelijke Kunstacademie van Tielt.

Nu reeds te zien in de Canvascollectie. Er hangen 3 werken van haar in het Bozar (museum voor schone kunsten) in Brussel.
De werken zijn een deel van een reeks die noemt “Winkelaffaires”. Zes maanden lang is ze op stap geweest met een winkel karretje. Ze heeft er ongewone en gekke dingen mee gedaan. Ze beleeft enorm veel plezier in haar werk en dat zie je er ook aan. Zelf vindt ze het ongelooflijk dat ze er bij is.
Het doel van haar werk is om eens “gewoon anders” te doen. Een reactie los te weken bij de aan schouwer is haar maat staaf voor een geslaagd werk.  Het liefst heeft ze dat de man in de straat actief deelneemt aan het gebeuren.

Je kan de geselecteerde werken bekijken via de website van de canvascolletie.
Er wordt een reportage uitgezonden in 9 afleveringen over de canvascollectie. De uitzendingen starten op 4 april en eindigen op zondag 30 mei met een live uitzending vanuit het Bozar. En dit telkens vanaf 21h.

 

canvas_collectie_interview_oostende.jpg

 

 canvas_collectie_gallery.jpg

 

Tentoonstelling

Van 7 mei tot en met 6 juni kan je in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) gaan kijken naar alle geselecteerde werken voor De Canvascollectie.

Iedere bezoeker kan zijn stem uitbrengen voor zijn favoriet gedurende de eerste 3 weken van de tentoonstelling. Daarna kan men online stemmen op de 5 werken die het meeste bezoekende stemmen hebben gehand.

Praktische info

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Elke dag geopend van 10-18u, behalve op maandag.
Op donderdag is de Canvascollectie open tot 21u.
Prijs: €1

Bozar bevindt zich recht tegenover centraal station.

Parkeren kan in

Parking Albertina, stuiverstraat & gerechtsplein, van 7h tot1h.

Parking Grote Markt, grasmarkt 104, 24h open.

 

Canvascollectie uitzending op zondag-avond

 

Vernissage, interview voor het journaal

canvas_collectie_vernissage.jpg

Terug naar vorige pagina