Doomkerke - 't haantje
Doomkerke, een officieële parochie van de gemeente Ruiselede 't haantje

Brandstraat nr. 8

Brandstraat nr. 8. Hoevetje, volgens kadastergegevens opgetrokken ca. 1936. Dubbelhuis met voortuin aan de straat en achterliggende bijgebouwen opgesteld in L-vorm aan een deels begraasd en deels geasfalteerd erf. Woonhuis in verankerde baksteen onder zadeldak (mechanische pannen) en achteraan een opkamertravee. Voorgevel in rode baksteen gecombineerd met witte en gele baksteen voor de strekken en versierende banden. Getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk, vensters met bovenlichten met glas-in-lood, gehamerd en gekleurd glas en geometrische motieven. dwarsschuur met stalling. Achteraan een grote Voortuin afgescheiden van de straat door een haag (coniferen) en gietijzeren hek. Links van de hoeve een boomgaard met meidoornhaag.

brandstaat8.jpg

 
Met dank aan:
Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ruiselede, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL39, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Patricia Van Vlaenderen, erfgoedconsulent, Afdeling R-O West-Vlaanderen - Onroerend Erfgoed Martien Vranckx, bouwhistorica
De inventaris is een dynamisch document. De meest recente gegevens en fotomateriaal vind u op http://inventaris.vioe.be.

Terug naar vorige pagina