Doomkerke - 't haantje
Doomkerke, een officieële parochie van de gemeente Ruiselede 't haantje

Bosdreef nr. 1

Boerenarbeiderswoning, volgens kadastergegevens opgetrokken ca. 1879, als onderdeel van het in cultuur brengen van het z.g. "parochieveld", waarbij de gemeente als eigenaar van de gronden, deze in erfpacht geeft en de erfpachter instaat voor het optrekken van een woning. Volume van drie traveeën in verankerde, bruine baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) op gepekte plint. Rechthoekige, beluikte muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. (Opgenomen tijdens veldwerk, maar afgebroken of gedeeltelijk opgenomen in de nieuwbouw in mei 2008).

bosdreef1.jpg

 
Met dank aan:
Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ruiselede, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL39, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Patricia Van Vlaenderen, erfgoedconsulent, Afdeling R-O West-Vlaanderen - Onroerend Erfgoed Martien Vranckx, bouwhistorica
De inventaris is een dynamisch document. De meest recente gegevens en fotomateriaal vind u op http://inventaris.vioe.be.

Terug naar vorige pagina