Doomkerke - 't haantje
Doomkerke, een officieële parochie van de gemeente Ruiselede 't haantje

Brandstraat nr. 51

Halfvrijstaande woning, voormalige herberg.Volgens het kadaster daterend van ca. 1867 en rond 1879 naar achteren uitgebreid. Voorgevel met recenter parement, wellicht aangebracht in de jaren 1940-1950. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie/ vijf traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) boven een arduinen plint. Voorgevel in rode baksteen (streklagen) gecombineerd met gele baksteen op de begane grond voor de pilasters en doorlopende, brede latei en op de verdieping voor vensteromlijstingen en sierlijst. Bewaard schrijnwerk met verticale roedeverdeling in de bovenlichten, op de verdieping met gekleurd, gehamerd glas.

br51.jpg

 
Met dank aan:
Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ruiselede, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL39, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Patricia Van Vlaenderen, erfgoedconsulent, Afdeling R-O West-Vlaanderen - Onroerend Erfgoed Martien Vranckx, bouwhistorica
De inventaris is een dynamisch document. De meest recente gegevens en fotomateriaal vind u op http://inventaris.vioe.be.

Terug naar vorige pagina